بازاریابی ویدیویی

استفاده از ویدیو مارکتینگ در کسب‌و‌کار (بازاریابی ویدئویی)

احتمالاً برای شما هم پیش آمده هنگامی که جلوی تلویزیون نشسته‌اید یا در حال چرخیدن در صفحات اینستاگرام هستید، ویدیویی تماشا کنید که در نگاه اول برایتان بسیار جذاب باشد و متوجه جنبه تبلیغاتی آن نشوید. یا حتی بعد از تماشای یک ویدیوی آموزشی رایگان در اینترنت، به خود بیاید و ببینید یک محصول چند صد هزار تومانی از شرکت ارائه دهنده آن ویدیو خریداری کرده‌اید.

تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که این شرکت‌ها چگونه با ارائه یک ویدیو بر روی شما تأثیر می‌گذارند؟ تا حالا به این فکر کرده‌اید که خود شما هم می‌توانید یک ویدیو تبلیغاتی برای معرفی محصول‌تان تولید کنید؟ اگر مایل به دانستن پاسخ این دسته از سؤالات هستید، در ادامه با من همراه باشید تا قدم به قدم تمام مسائل مربوط به ویدیو مارکتینگ را آموزش ببینیم.

ویدیو مارکتینگ (بازاریابی ویدیویی) چیست؟

ویدیو مارکتینگ یکی از انواع بازاریابی دیجیتال و اینترنتی می‌باشد که با استفاده از محتوای ویدیوئی برای ارتقاء یک نام تجاری، محصول و یا هرگونه خدمات استفاده می‌شود؛ با بیانی ساده‌تر و خودمانی، بازاریابی ویدیویی شامل ساخت فیلم‌های کوتاه (در حدود یک تا پنج دقیقه) با محتوای معرفی و عرضه محصولات می‌شود. در ویدیو مارکتینگ بازاریاب‌ها به دنبال تولید یک فیلم چند دقیقه‌ای هستند که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • در مورد بهره بردن از یک خدمت یا یک ابزار ساخته می‌شود.
  • شامل آموزش یک مبحث می‌شود.
  • به معرفی کلی یک کسب‌و‌کار بپردازد و نقاط قوت و ضعف آن را نشان دهد.
  • یک گروه را معرفی می‌کند که فعالیت‌های مختلفی انجام می‌دهند.
  • یک محصول را معرفی کند و نحوه استفاده از آن را به مشتری آموزش دهد.
  • نکاتی که در مورد تعمیر یک محصول یا مثل یک محصول را ارائه می‌دهد.

چرا باید از ویدیو مارکتینگ استقبال کنیم؟

خب برای جواب دادن به این سؤال بگذارید قبل از هر چیزی، با یکسری آمار و ارقام پاسخ این سؤال را بدهیم: جالب است که بدانید پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد تا آخر سال 2023، بیش از 80% فضای ترافیکی اینترنت به ویدیوها اختصاص داده می‌شود. البته با توجه به محبوبیت زیادی که ویدیوها در بین عموم پیدا کرده‌اند، این پیش‌بینی چندان هم دست نیافتنی نخواهد بود؛ نتایج یک تحقیق که بر روی خریداران چندین فروشگاه اینترنتی معتبر انجام شد، نشان می‌دهد آموزش یا تبلیغات  ویدیویی 90% در تصمیم‌گیری‌ آن‌ها برای خرید تأثیر داشته است.

8 دلیل که از ویدیو مارکتینگ باید استفاده کنیم؟

  1. ویدیو سئو وبسایت را به شکل قابل توجهی افزایش می‌دهد.
  2. ویدیو نرخ تبدیل را بهینه می‌کند.
  3. ویدیو به آسانی در دسترس عموم است.
  4. ویدیو مهیج است.
  5. ویدیو اعتماد مخاطب را بیشتر جلب می‌کند.
  6. ویدیو بیشتر به درد گوشی‌بازها می‌خورد.
  7. بازاریابی ویدیویی، حتی تنبل‌ترین مشتری‌ها را هم به چالش می‌کشد.
  8. ویدیو می‌تواند به اِشتراک گذاشته شود.

مزایای استفاده از ویدیو مارکتینگ

با توجه به مطالبی که در مورد نحوه اجرای بازاریابی ویدیویی گفته شد، احتمالاً به این نتیجه رسیده‌اید که استفاده از ویدیو ممکن است سخت و آزاردهنده باشد. پس چه دلیلی دارد که اکثر بازاریابان به سراغ استفاده از ویدیو می‌روند و بازدهی این کار بالاتر است؟ دلایل آن در زیر آمده است:

  • ویدیو در حافظه می‌ماند: اگر شما از یکی از دوستان یا آشنایان خود بخواهید که یک فیلم قدیمی را برای شما توصیف کنند یا از آن‌ها بخواهید که مطالب یک نوشته یا کتاب را برای شما تعریف کنند، مطمئن باشید که توانایی آن‌ها در توصیف فیلم بسیار بیشتر است؛ زیرا خاصیت ویدیوها به صورتی است که بیشتر در حافظه فرد می‌ماند و فرد از لحاظ احساسی و عواطف با آن ویدیو درگیر می‌شود.
  • ویدیو جامع و کامل است: اصولاً در بازاریابی ویدیویی از دو دسته فیلم کوتاه و بلند استفاده می‌شود. در هر دو سبک، بازاریابان تلاش می‌کنند که نکات متعددی را در آن‌ها بگنجانند و مطلب را به طور کامل به بیننده انتقال دهند. این در حالی است که متن‌های نوشتاری در بیان کردن برخی موارد ناتوان هستند و نویسنده مجبور است که مطالب بیشتری برای توضیح یک بحث یا حتی یک اصطلاح خاص به کار ببرد.
  • استفاده از ویدیو آسان است: استفاده از ویدیو برای کاربران و برای مشتریان بسیار راحت است. در واقع کاربر به جای اینکه 30 صفحه متن در رابطه با تعمیر یا نحوه استفاده از یک کالا را بخواند، با خیال راحت می‌تواند همزمان به آموزش آن گوش داده و تصاویر آموزشی را ببیند. بنابراین زمانی که برای خواندن متن نوشتاری صرف می‌شود، بسیار بیشتر از زمانی است که صرف دیدن یک فیلم آموزشی می‌شود.
  • موتورهای جستجو ویدیو را ترجیح می‌دهند: یکی از خصوصیات بارز ویدیوها این است که موتورهای جستجو نیز به ویدیوها علاقه زیادی دارند. باید بپذیریم که درصد بسیار کمی از محتوای نوشتاری یونیک و اختصاصی است. این در حالی است که هر ویدیو دارای فضا و قالب اختصاصی خود بوده و درصد بسیار بالایی از آن‎‌ها برای اولین بار منتشر می‌شود. این موضوع دردسرهای موتورهای جستجو را کمتر می‌کند.
  • ویدیو محبوبیت بالایی دارد: برای درک این موضوع می‌توانید به یکی از شبکه‌های اجتماعی بروید و میزان بازدید پست‌های ویدیویی و نوشتاری را با هم مقایسه کنید. امروزه میلیون‌ها و شاید میلیاردها کاربر از فیلم‌های گذاشته شده در پلتفرم‌هایی همچون یوتیوب دیده می‌شوند و از فیسبوک برای دیدن کلیپ‌های مختلف بهره می‌برند. حال ممکن است این کلیپ‌ها تبلیغاتی باشد یا صرفاً برای طنز یا آموزش مطلب باشد.

www.novin.com

معایب استفاده از ویدیو مارکتینگ

قبل از هر چیزی، باید یک اعتراف داشته باشیم که استفاده از بازاریابی ویدیویی چندان هم ساده نیست و ترس شما از آن منطقی به نظر می‌رسد. طبق بررسی‌های صورت گرفته‌، بین 30 تا 40 درصد بازاریابان تمایلی به استفاده از ویدیو مارکتینگ ندارند. اما دلیل آنها برای این کار چیست:

  • تماشای ویدیو اینترنت زیادی را مصرف می‌کند: وقتی که شما یک مطلب نوشتاری را مطالعه می‌کنید، نهایتاً با بارگذاری تصاویر ممکن است یک مگابایت از حجم اینترنت شما مصرف شود. اما وقتی که یک فیلم را تماشا می‌کنید، مسئله حجم اینترنت مصرف شده برای شما اهمیت پیدا می‌کند و با توجه به کیفیت آن ممکن است حجم اینترنت مصرف شده متغیر باشد. به همین دلیل کاربرانی که از اینترنت حجمی استفاده می‌کنند، شاید تمایل کمتری به تماشای ویدیو داشته باشند. به همین دلیل فیلم‌های کوتاه با حجم کم، مورد توجه کاربران قرار می‌گیرد.
  • تولید محتوای ویدیویی گرانتر از محتوای نوشتاری است: برای نوشتن محتوای نوشتاری در یک سایت، فقط به یک سیستم کامپیوتری نیاز دارید که بتوانید متن مورد نظر را تایپ کنید. پس نه به تخصص خیلی پیچیده‌ای نیاز خواهید داشت و نه هزینه زیادی برای آن پرداخت می‌کنید. این در حالی است که شما برای ساخت یک ویدیو، باید نحوه کار با نرم‌افزارهای مختلف را آموزش دیده باشید و یا ساخت آن را به یک شرکت واگذار کنید. در هر صورت برای تهیه محتوای ویدیویی نیز به مطالب جدید نیاز دارید که تمامی این موارد باعث گران‌تر شدن بازاریابی ویدیویی می‌شود.
  • مشکلات فنی در مورد ویدیو بیشتر است: این ایراد از لحاظ فنی به بازاریابی ویدیویی وارد نیست، اما باید بپذیریم که در برخی مناطق امکانات لازم برای نشان دادن ویدیو به شکل مناسب وجود ندارد. پایین بودن سرعت بارگذاری ویدیو در برخی مناطق کشور، نبود زیرساخت‌های لازم برای نمایش فیلم یا نداشتن برخی امکانات در وب‌سایت‌ها از مهمترین ایرادات است که در این حوزه وارد می‌شود.
  • تولید ویدیو زمان‌بر است: چه بخواهیم و چه نخواهیم، تولید ویدیو نسبت به نوشتن محتوای نوشتاری برای یک سایت زمان بیشتری نیاز دارد. در واقع، برای داشتن یک فیلم تبلیغاتی شما هم نیاز دارید که ساختار فنی فیلم را آماده کنید و هم باید محتوای کافی برای گذاشتن در این فیلم را داشته باشید. فراهم آوردن این دو مورد و کنار هم قرار دادن آن‌ها باعث می‌شود که زمان زیادی از بازاریابان گرفته شود.

سخن پایانی

ویدیو مارکتینگ این روزها بسیار رونق یافته و یکی از مؤثرترین روش‌های بازاریابی اینترنتی به حساب می‌آید. تأثیر ویدیو بسیار بیشتر از نوشته‌های وبلاگی، پست‌های شبکه‌های اجتماعی و ایبوک‌ها است. اما نمی‌توانیم از هزینه‌های نسبتاً بالای این روش تبلیغات چشم‌پوشی کنیم. بنابراین اگر قصد دارید از بازاریابی ویدیویی برای افزایش فروش محصولات خود استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنم آن را به روش صحیح‌اش انجام دهید. در این مقاله سعی کردیم یکی دیگر از روش‌های بازاریابی در عصر دیجیتال را آموزش بدهیم، در صورتی که سؤال یا نظری در این‌باره دارید، از قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

21 / 100

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 دیدگاه دربارهٔ «استفاده از ویدیو مارکتینگ در کسب‌و‌کار (بازاریابی ویدئویی)»

  1. کامران عبادی

    وقت شما بخیر
    به نظر شما تو زمینه ساختمان و مسکن ویدیو خوب چه ویدیویی هایی هستند؟

    1. میلاد محمدی

      وقت شما بخیر
      ویدیوهای در حال ساخت مسکن، قبل و بعد مسکن یا ویدیوهای ساختمان‌های نوساز با آپشن‌هایشان..

  2. نگین حیدرپور

    مطالب خوبی بود. باید بگم که در حال حاضر ویدیو تو اینستا بیشتر هر پست متنی ازش استقبال میشه. من خودم پیچ فروشگاهی دارم و توی تولید ویدیو و انتشار اون مهارت دارم.

پیمایش به بالا