علل ایجاد صفحه خطای 404 در سایت

خطای 404: صفحاتی که پیدا نمی‌شوند

آیا تا به حال به صفحات 404 در وبسایت برخورد کرده‌اید؟ دلیل ایجاد این صفحات چیست؟ چرا لینک‌های سایت به این صفحات هدایت می‌شوند؟ یکی از اشتباهاتی که بسیاری از مدیران سایت انجام می‌دهند هدایت کردند کاربر به جایی که وجود ندارد، است. کاربران با ورود به سایت شما سوار قطار شده‌اند که خودشان مسیر را انتخاب نکرده‌اند. اگر من می‌خواهم به مشهد بروم، چرا من را به کرمان می‌فرستد؟ اگر بازدیدکننده‌ای می‌خواهد صفحه‌ خاصی را در وب‌سایت شما پیدا کند، کاربر را به آن صفحه هدایت کنید یا اگر مشکلی هست، توضیح دهید و کاربر را از آن مشکل خبردار نمایید.

بازگشت به اصول اولیه

مفهوم خطای “Not Found 404” به این معنی است که URL درخواست شده به صفحه خاصی اشاره نمی‌کند.

پیام خطای 404 یا Not Found یک کد پاسخ استاندارد HTTP است که نشان می‌دهد کاربر قادر به برقراری ارتباط با یک سرور مشخص است، اما سرور نمی‌تواند آنچه را که درخواست شده است پیدا کند.

ممکن است آن صفحه حذف شده باشد یا URL اشتباه، املایی داشته باشد. ممکن است ساختار پیوند ثابت یا حتی نام دامنه تغییر کرده باشد و تغییر مسیرها ممکن است، اشتباه تنظیم شده باشند که نیاز به بررسی یک متخصص سئو است.

مهم نیست چرا صفحه دیگر آنجا نیست. فقط به خاطر داشته باشید که به وجود آمدن این خطا در سایت یا توسط شما یا توسط کاربرانتان به وجود می‌آید. خطایی که توسط شما که مدیر سایت هستید رخ می‌دهد، حتما آن صفحه را دستی حذف کرده‌اید. خطاهایی هم که توسط کاربر رخ می‌دهد، بروز اشتباه تایپی است.

اگر صفحاتی دارید که باید به طور موقت از کار بیافتند، استفاده از سرویس 503 غیرقابل دسترس، البته بهتر از صفحه 404 یافت نشده، استفاده نمایید. (در ادامه بیشتر توضیح می‌دهیم.)

عناصر مورد نیاز برای یک صفحه 404 یافت نشده

پیشنهاد نمی‌کنیم که صفحه 404 را به صفحه دیگری تغییر مسیر بدهید. افزونه‌هایی وجود دارند که راه‌حل منطقی و اصولی را به شما ارائه می‌دهند. یعنی کاربر را به صفحات نزدیک و مرتبط با جستجویش هدایت می‌کند. این کار بسیار هوشمندانه است، زیرا به بازدیدکننده اطلاعاتی را که می‌خواهد می‌دهد. با اعمال این کار احتمال خروج کاربر از وب‌سایت‌تان کمی کاهش می‌یابد. ولی اگر صفحه 404 وب‌سایت‌تان هیچ محتوایی نداشته باشد، کاربر از سایت خارج شده و مجددا به سمت صفحه گوگل برود.

به همین علت است که من تغییر مسیر به صفحه اصلی را دوست ندارم. وقتی به سایت‌های دیگران توجه می‌کنیم، خیلی‌ها از مدیران سایت از صفحه 404 به صورت هدفمند بهره می‌برند و این کار برای بازدید سایت‌تان خیلی خوب است و تأثیرات مثبتی می‌گذارد.

دلایل ایجاد صفحه 404

چند علت وجود دارد که صفحه 404 در وب‌سایت‌تان اِعمال می‌گردد. ممکن است ساختار پیوندتان را تغییر داده باشید. اگر این کار را انجام دادید شاید بخواهید بدانید که بازدیدکننده برای دریافت آن چرا به صفحات 404 منتقل شده است. یا شما صفحه مورد نظر خود را حذف کرده‌اید یا URL آن صفحه را تغییر داده‌اید.

این بدان معناست که صفحه هنوز در قسمتی دیگر قرار دارد. چرا در اینجا بازدیدکننده را به فرم جستجو یا نقشه سایت هدایت نمی‌کنید؟! قراردادن فرم جستجو و نقشه سایت جزء روش‌های رایج می‌باشند. مخصوصا اگر سایتی فروشگاهی با کلی محصول دارید.

نمونه‌ای از صفحات زیبای 404

اِلمان‌های مزاحم صفحه 404

سعی کنید از اِلمان‌هایی در این صفحه استفاده کنید، که مرتبط با موضوع سایت باشد. به طور مثال اگر من وبسایتی در زمینه صنعت پزشکی دارم، صفحه 404 وب‌سایتم را هم با تصاویر و انیمیشن‌های پزشکی طراحی می‌کنم. اگر من وبسایتی در زمینه حیوانات خانگی دارم، صفحه 404 سایتم را با تصاویر و انیمیشن‌های حیوانات خانگی پر می‌کنم. اگر هم از اِلمان‌های مرتبط استفاده نمی‌کنید، سعی کنید صفحه‌ای ساده با درج یک متن و افزودن فیلد جستجو طراحی کنید. از اِلمان‌های مزاحم و اضافی بپرهیزید و سعی کنید که سلیقه کاربر را در نظر بگیرید نه سلیقه شخصی خودتان را.

به تصویر بالا توجه کنید، یکی از اشتباهاتی که طراحان یا کدنویسان وب از خود بروز می‌دهند، استفاده از تصاویر تک در این صفحه است. تصویر تک تاثیر چندانی ندارد، درستش این است که یک کادر جستجو یا پست‌های مرتبط با سرچ کاربر در درون تصویر باشد.

پیدا کردن صفحات 404

حال که متوجه شدید، صفحه 404 چیست و چه تأثیراتی بر سایت می‌گذارد. در اینجا قصد داریم شما را با ابزارهای پیدا کردن صفحات 404 آشنا کنیم. تعدادی ابزار وجود دارد که در یک وب‌سایت می‌خزند تا صفحاتی را پیدا کنند. که کدهای وضیعت 404 را برمی‌گرداند. توسط این ابزارها شما می‌توانید صفحات 404 را پیدا کنید و با تجزیه و تحلیل اصولی این صفحات را بهینه کنید.

یکی از موثرترین راه‌ها برای کشف خطاهای 404 استفاده از گوگل سرچ کنسول یا گوگل آنالیتیکس می‌باشد. گوگل آنالیتیکس این امکان را به شما می‌دهد که به راحتی این صفحات را پیدا کنید و با کمترین دردسر خطاهای آن‌ها را رفع نمایید.

سخن پایانی: صفحه 404، صفحه هدف است

صفحه 404 در همه سایت‌ها بزرگ یافت می‌شود که یا توسط خطاهای انسانی رخ می‌دهد یا باگ‌هایی در سایت وجود دارد. سعی کنید از این صفحات به صورت هدفمند استفاده نمایید. یعنی اگر کاربر به این صفحه از سایت‌تان انتقال یافت؛ به دیگر صفحات سایت‌تان هدایت شود نه اینکه از سایت‌تان خارج شود.

حال شما تجربه صفحه 404 که در سایت خود داشته‌اید را به ما هم بگویید؟ چقدر شما به این صفحه در سایت خود اهمیت می‌دهید؟ به نظر شما با صفحه 404 باید چه کرد یا باید چه طور طراحی کرد؟ خوشحال می‌شویم در قسمت دیدگاه نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را با ما به اِشتراک بگذارید.

59 / 100

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 دیدگاه دربارهٔ «خطای 404: صفحاتی که پیدا نمی‌شوند»

  1. سلام چندتا پلاگین خوب هم برای صفحه ۴۰۴ معرفی می‌کنید. کم حجم و مطمئن از نظر امنیتی باشند.

  2. تهمینه کرامتی

    اگر کدنویس کدهایش رو به صورت دقیق و مستند شده بزنه، خطای صفحه ۴۰۴ تو گوگل کنسول دیده نمیشه.

  3. صفحه 404 خیلی صفحه مهمی هست، به همین خاطر حتماً باید بهش توجه کرد و به صورت شکیلی برای کاربر طراحی نمود.. مطلب خوبی بود

پیمایش به بالا